Ädelmetaller spotpris världsmarknadspriser i SEK/gram Guld 774,34 kr -0.19% Silver 9,88 kr -0.42% Platina 319,58 kr -0.48% Palladium 302,18 kr -0.29%
Bra pris oavsett vikt Direktbetalning via Swish eller insatt på konto Inga dolda avgifter Möjlighet att sälja över disk Kontrollerade vågar

Sälja Silver? Vi köper silver, mynt och bestick

Vi köper silver av olika kvaliteter och kvantiteter i skiftande skick. Silver med olika vikt, renhetsgrad och stämplar. Till oss kan du sälja silverskrot, silverbägare eller silversmycken. Vi köper silver med såväl svenskt som utländskt ursprung. Silvret kan vara buckligt, svartnat eller skadat precis som vi även köper hela silverföremål. Vi köper silverbestick, silverkedjor, silvermynt, graverat och ograverat silver. Vi köper silverpokaler, silverfat, silverringar och ostämplat silver. Kort och gott, vill du sälja silver så köper vi det gärna!

Vi köper silver och silverskrot för användning i vår verksamhet, för omarbetning samt för framrening av rent silver. Använder vi inte inköpt silver själva så har vi samarbetsparternas dit vi kan sälja silver som renats vidare.

Vi köper silver som du vill sälja! Sälja silver?
Läs då gärna mer under Så går det till, eller kontakta oss via svarsformuläret, alternativt ring oss på: 08-716 00 00. Företaget har funnits sedan 1983 och har besöksadresser i Stockholm och i Göteborg men gör inköp från nöjda kunder i hela Sverige.

För mer information om vad som är silver och inte, läs gärna mer under Frågor & svar samt Nysilver eller ej. Läs gärna också mer om att sälja silver till oss under våra Allmänna villkor.

Köper silver

Vi har som följer nedan också valt att sammanställa de vanligaste frågorna kring att sälja silver.

Vad är det för silver jag kan sälja till er?
Till oss kan du sälja silver i de flesta former. Vi köper silver som är stämplat eller ostämplat, bestick eller smycken. Vill du sälja silver som är ostämplat, exempelvis elevarbeten eller klippskrot så kan vi alltid testa silvret och silverhalten. Vi köper däremot inte nysilver. Vad nysilver är kan du läsa mer om här.

När ni köper silver, vad händer med det när ni köpt det?
Merparten av det silver vi köper smälts om och renas. Processen för rening sker hos en partner. Innan detta sker måste vi först lagra silvret i en månad. Lagringen sker på ett speciellt säkerhetslager i enlighet med svensk lagstiftning. Lagringen sker för att polisen ska kunna kontrollera gjorda försäljningar och spåra eventuellt stöldgods.

Vilka är det som köper silver?
På en marknad där många nya aktörer tillkommit på senare tid, är det många som annonserar att de köper silver. Konkurrensen är knivskarp och tyvärr är också knepen många. Att då välja vem man ska sälja silver till är inte alltid så lätt. Oavsett om du väljer att sälja silver till oss eller till någon annan ska vi ändå lämna några enkla tips på vägen. Läs våra tips här!

Om jag ska sälja silver till er, vad får jag betalt?
Vad vi betalar när vi köper silver är bland annat beroende på vilken silverhalt ditt föremål har. Vilken vikt samt vilken typ av föremål är också sådant som avgör vad det kan vara värt. Våra inköpspriser baseras också på rådande valutakurser samt världsmarknadspriset för silver.

För exempelvis LBMA, handelsgodkända silvertackor med renheten .999 eller bättre betalar vi 97% av det gällande världsmarknadspriset. Exempel på sådana tackor är Boliden, Degussa, Credit Suisse, Swiss Bank med flera. Vill du veta vilka tackor som är handelsgodkända (good delivery status), läs mer här, eller kontakta oss.

För silverbestick eller smycken vilka vi köper in för omsmältning och som har lägre halter än för silvertackor är priset av förklarliga orsaker också något lägre. kontakta oss. för ett aktuellt och uppdaterat silverpris baserat på just dina silverföremål.

Har ni några avgifter för att sälja silver?
Självklart har vi inga avgifter varken dolda i finstilt text eller någon annanstans. Vi har aldrig heller haft eller har några planer på att införa några avgifter. Alltså varken några hanteringsavgifter, värderingsavgifter, avgifter för vägning eller för avgång när du ska sälja silver till oss.

Vi har varken heller tillämpat eller kommer att tillämpa några kampanj- eller lockpriser.
Priserna vi kommunicerar är därför också de vi verkligen betalar ut när vi köper silver. När du jämför mellan olika silverköpare, var noga med att då också granska villkoren och eventuella avgifter dolda i det finstilta hos vissa företag. Vi behöver nämligen inte skämmas för våra villkor.