Ädelmetaller spotpris världsmarknadspriser i SEK/gram Guld 831,72 kr 0.00% Silver 10,84 kr 0.00% Platina 374,31 kr 0.00% Palladium 347,89 kr 0.00%
Bra pris oavsett vikt Direktbetalning via Swish eller insatt på konto Inga dolda avgifter Möjlighet att sälja över disk Kontrollerade vågar

Kolloidalt silver

maj 30, 2013 by Lars Lundbäck // Kommentarer inaktiverade för Kolloidalt silver

Att silver har olika användningsområden känner nog många till. En egenskap för silver som däremot är mindre känd för allmänheten är dess bakteriedödande egenskaper. En kunskap som troligen var mer känd förr i tiden, än idag. Många är säkert bekanta med myten att ett mynt slängt i en brunn skulle bringa tur. Vad betydligt färre däremot vet, är att vanan att slänga ett mynt i brunnar från början faktiskt har en hälsomässig bakgrund. När man förr i tiden grävt en ny brunn slängdes ett silvermynt ibland ned i brunnen. Vanan att kasta i myntet var då däremot inte för att få tur, utan för silvrets förmåga att hålla vatten rent. Myntet slängdes därför i brunnen, för att på så sätt garantera rent vatten.

Användandet av silver för hälsa och sjukvård sägs gå så långt tillbaka som för 1200 år sedan. Då av egyptier, romare och greker. Alltså långt innan vetskapen om bakterier ens existerade. Ett användande då av silver som läkemedel mot olika sjukdomar och för att bevara olika dryckers renhet. Innan antibiotikans tid var så kallat kolloidalt silver vanligt bekämpa infektioner.

”Kolloidalt silver” är silver upplöst i destillerat vatten vilket dricks för att förebygga och bota sjukdomar. Anhängarna är flera och övertygade. Även om förespråkarna av kolloidalt silver på senare tid börjat bli allt fler är användandet ifrågasatt. Vissa menar att användandet av silver i antibakteriella samanhang kan leda till antibiotikaresistens. Andra menar att risken med för stort användande av silver för invärtes bruk leder till sjukdomen Argyri. Ett sjukdomstillstånd som medför blåaktig hudton.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kolloidalt_silver


Comments are closed.